074 384 2222

info@ketelaar.nl

Brooksplein 1

7627 LZ Bornerbroek

08:00 tot 17:00

Maandag t/m vrijdag

eHerkenning: Kostenvergoeding mogelijk

16 jun 2020

Vergoeding Mogelijk Voor Kosten eHerkenning (niet voor eenmanszaken)

De Belastingdienst heeft bekendgemaakt dat de kosten voor het gebruik van eHerkenning wordt gecompenseerd. Dit geldt voor alle organisaties die eHerkenning nodig hebben voor het doen van hun belastingaangiften. Eenmanszaken komen niet in aanmerking voor deze compensatieregeling, omdat zij hun belastingaangiften kunnen doen met hun DigiD. Ook de kosten van een machtiging aan een intermediair worden niet vergoed.

De compensatieregeling houdt in dat de kosten van één eHerkenningsmiddel per organisatie wordt gecompenseerd. De vergoeding bedraagt ongeveer € 24 op jaarbasis en vanaf augustus is deze vergoeding via RVO.nl aan te vragen. De regeling start met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 en duurt twee jaar.

Uitstelregeling loonaangifte verlengd

Door de invoering van eHerkenning kon u tot 1 juli 2020 uitstel krijgen voor het doen en betalen van de loonaangiften. Als u ook daadwerkelijk geen belastingaangifte over een tijdvak in 2020 hebt gedaan, dan wordt het uitstel automatisch verlengd tot 1 augustus 2020. Als u wel een belastingaangifte over een tijdvak in 2020 hebt gedaan, dan wordt het uitstel tot 1 juli niet verlengd.